Πρόταση μαμούθ στον Αλέξη Τσίπρα από τον ALPHA TV

Το να μεταπηδά ένας δημοσιογράφος από τη δημοσιογραφία στην πολιτική είναι συνηθισμένο. Το να μεταπηδά όμως ένας πολιτικός στο χώρο της δημοσιογραφίας είναι κάτι το σπάνιο.  Και η έκπληξη είναι όταν ο πολιτικός είναι αρχηγός κόμματος. alpha_tv.gifΟ Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε πρόταση από τον ALPHA να παρουσιάζει από τον Οκτώβρη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Το ποσό είναι τεράστιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ το ποσό ξεπερνά τα 15.000.000 € το χρόνο.Μια πρόταση πρόκληση για την πολιτική και τηλεοπτική ζωή της χώρας μας.

Ο ιδιοκτήτης του alpha κος Κοντομηνάς είναι αποφασισμένος να παρέμβει με αυτό τον τρόπο στην πολιτική ζωή του τόπου και να ταράξει τα τηλεοπτικά δεδομένα μια και το δελτίο ειδήσεων του καναλιού πάει κατά διαόλου.

alpha_tv.gif Από το περιβάλλον του Τσίπρα , όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση διαψεύστηκε τονίζοντας ότι ακόμη και αν ήταν αληθή δεν θα είχε καμιά τύχη. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του Τσίπρα το απόγευμα.  

Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλή ιδέα και δύσκολο κάποιος θα πει όχι για ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

tsipras1.jpg  

Advertisements

2 thoughts on “Πρόταση μαμούθ στον Αλέξη Τσίπρα από τον ALPHA TV

 1. Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
  – Για την Ευρώπη,
  – Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  – Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
  – Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
  – Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
  – Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: