Το πρώτο φιλί και… η μαλακία του ερευνητή!

Διαβάζω στα σημερινά «Νέα»  (04-09-2007) την έρευνα του Πανεπιστημίου Όλμπανι στις ΗΠΑ για το πρώτο φιλί. Πραγματικά η μαλακία έχει χτυπήσει κόκκινο…

Διαβάζω:                                                                   

ΤΟ ΠΡΩΤΟ φιλί ενός ζευγαριού δεν είναι κάτι απλό. Μπορεί να καθορίσει το μέλλον μιας σχέσης ιδίως για τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν ως «τεστ συμβατότητας». Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Όλμπανι στις ΗΠΑ, με το πρώτο φιλί αξιολογούν τις «ρομαντικές και χημικές ενδείξεις» του συντρόφου τους. Ένα «καλό φιλί» στο πρώτο ραντεβού κάνει την γυναίκα να ανοιχτεί απέναντι στον άνδρα, ενώ μακροπρόθεσμα βλέπει το φιλί ως μέσο για να δεθεί μαζί του και να εξετάσει εάν της παραμένει πιστός και εάν ενδιαφέρεται. Για τον άνδρα το φιλί δεν είναι τόσο σημαντικό. Μπορεί να αποτελεί πηγή ορμονικών πληροφοριών, αλλά κυρίως το θεωρεί προκαταρκτικό του σεξ. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας θεωρεί καλό φιλί εκείνο στο οποίο του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του και επιβραβεύεται με βογκητά ηδονής από τη γυναίκα.
Οι πληροφορίες
Ο δρ. Γκόρντον Γκάλαπ, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι «οι πληροφορίες που μεταδίδονται από το φιλί μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε μια σχέση. Το πρώτο φιλί μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει μια σχέση». Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εξελικτική Ψυχολογία», μέσω του φιλιού μεταδίδονται ενδείξεις για την υγεία ενός ατόμου. Αυτές οι ενδείξεις καταγράφονται, υποσυνείδητα ή συνειδητά, αλλά είναι πιο σημαντικές για τις γυναίκες επειδή εκείνες ενδιαφέρονται περισσότερο για μακροχρόνιες σχέσεις. Οι γυναίκες είναι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο πώς μυρίζει η αναπνοή του άντρα, τι γεύση έχει το στόμα του και σε ποια κατάσταση είναι τα δόντια του.
«Αυτή η έρευνα», λέει ο δρ. Γκάλαπ, «δείχνει ότι το ερωτικό φιλί μπορεί να έχει αναπτυχθεί ως στρατηγική για το φλερτ, που λειτουργεί ως τεχνική για την αξιολόγηση του συντρόφου». Οι γυναίκες είναι 50% λιγότερο πρόθυμες να κάνουν σεξ με κάποιον με τον οποίο δεν απολαμβάνουν να φιλιούνται. Αντίθετα, οι άνδρες είναι έτοιμοι να κάνουν σεξ με μια γυναίκα που όχι μόνο δεν φιλάει καλά, αλλά και χωρίς καν να ανταλλάξουν φιλί.
© Τhe Τimes, 2007

_kiss.jpg__________________________________

Αγαπητέ δρ. Γκόρνταν Γκάλαπ ,
Πολύ φοβάμαι ότι σε έχει βαρέσει η μαλακία!!!
Αλλιώς πώς να εξηγήσω το γεγονός ότι έκανες μια τέτοια έρευνα και το χειρότερο κατέληξες σε τέτοια συμπεράσματα…
Μας λες ότι οι γυναίκες δίνουν σημασία πως μυρίζει η αναπνοή του άντρα. Και εγώ σε ρωτώ όταν το πρώτο φιλί προκύπτει (συνήθως) μετά από ποτά και τσιγάρα τι περιμένεις να μυρίζει η αναπνοή? Εκτός αν προτείνεις το μοντέλο «δύο λεπτά να πλύνω πρώτα τα δοντάκια μου και μετά να σε φιλήσω». Αλλά και αν ακόμη δεν έχει προηγηθεί ραντεβού με ποτό , τσιγάρα κτλ εσύ περιμένεις εκείνη την ώρα (που όπως και να το κάνουμε υπάρχει λίγο τρακ αν φιλάς κάποιον για πρώτη φόρα) ο άλλος ή άλλη να εξετάζει την αναπνοή και τα δόντια …?    Έλεος κύριε Γκόρνταν Γκάλαπ!!!
Σ αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι το πρώτο φιλί μπορεί να φτιάξει και να καταστρέψει μια σχέση. Αλλά όχι για το λόγο που εσύ περιγράφεις.
Το πρώτο φιλί δεν σημαίνει πληροφορίες υγείας…αλλά είναι η διάθεση που βλέπεις στον άλλο ή στην άλλη να σου «δοθεί» , η «επιθετικότητα» , η «ελκυστικότητα».
Το πρώτο φιλί είναι η πρώτη εξερεύνηση της σεξουαλικότητας του «ενδεχόμενου συντρόφου»  σου. 

Το πρώτο φιλί είναι μαγεία , είναι περιέργεια μιας καινούριας γνωριμίας ανεξάρτητα από την συνέχεια που θα έχει.


Όταν στο φιλί εισάγεις ιατρικούς όρους τότε το γαμάς!
Και είναι εντελώς λανθασμένη η άποψή σου ότι το φιλί δεν είναι σημαντικό για τους άντρες. Όσο για εκείνη τη μπαρούφα που γράφεις ότι ο άντρας θεωρεί καλό φιλί αυτό που του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του και να ακούσει τα βογκητά της γυναίκας…. Ειλικρινά κύριε Γκόρνταν Γκάλαπ μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει καμία γυναίκα που με το πρώτο φιλί να αρχίσει τα βογκητά!!!    Ούτε στην καλύτερη ερωτική ταινία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εκτός αν οι γυναίκες που κάνατε την ερεύνα σας ήταν εντελώς αγάμητες. Όσο για τη γλώσσα οι περισσότεροι άντρες , όσο γνωρίζω τους αρέσουν τα φιλιά , που η γυναίκα εκδηλώνει την «επιθετικότητάς» της με το βύθισμα της γλώσσας της στο στόμα του άντρα. Και συνήθως τα πιο καλά φιλιά είναι αυτά που η «επιθετικότητα» εναλλάσσεται και από τους  δύο….
Σχετικά με το ότι οι άντρες μπορούν να κάνουν έρωτα χωρίς φιλί… ε, τι να πω μάλλον βλέπετε πολλές τσόντες…
Πάντως πέρα από το αστείο της υπόθεσης είναι άξιο απορίας με το τι ασχολούνται τα Πανεπιστήμια της Αμερικής. Έρευνες που στην πράξη δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν! Άσε που υποψιάζομαι ότι γίνονται από άσχετους ανθρώπους! Είναι δυνατόν αυτή η έρευνα για το φιλί να έγινε από «ερωτικούς» ανθρώπους? Ανέραστοι άνθρωποι κάνουν ανέραστες έρευνες.
Το ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙ δεν θέλει έρευνα… είναι μαγεία , είναι ζωή , είναι έρωτας. Γιατί να το περιορίσεις στα πλαίσια μιας ανέραστης έρευνας? Το ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙ θέλει ανοιχτούς ορίζοντες , θέλει την τόλμη της στιγμής , θέλει την αλήθεια της στιγμής , την καλή διάθεση και… θέλει να μπορείς να γευτείς την πίκρα και την υγρασία , το γλυκό και το ταξίδι του ανθρώπου που έχεις απέναντι…____kiss.jpg______________________________

Υ.Γ. Με αγωνία κύριε Γκόρνταν Γκάλαπ θα περιμένω την επόμενη έρευνά σας.
Να σας προτείνω μερικά θέματα: η πρώτη χειραψία ψηφοφόρου – πολιτικού , το πρώτο χαστούκι , η πρώτη πίπα… Ιδού πεδίο έρευνας λαμπρό που ανοίγεται μπροστά σας…

Advertisements

5 thoughts on “Το πρώτο φιλί και… η μαλακία του ερευνητή!

  1. Δε ξερεις…Μπορει ετσι-με τετοιες ερευνες- να ριχνει εκατομμυρια γκομενες ο γκορντον…Μη τον απορριπτεις εντελως

  2. «Και εγώ σε ρωτώ όταν το πρώτο φιλί προκύπτει (συνήθως) μετά από ποτά και τσιγάρα τι περιμένεις να μυρίζει η αναπνοή?»

    Διαφωνώ με αυτό που υπονοεί αυτλη η φράση, δηλαδή ότι όλα τότε μυρίζουν σκατά. Ακόμα και τότε, κάθε αναπνοή έχει το δικό της χαρακτήρα και το δικό της άρωμα. Με ή χωρίς τσιγάρο, μία μυρωδιά είναι συμβατή ή ασύμβατη. Δεν ξέρω αν εσείς δεν μυρίζετε τίποτα αλλά εγώ με το χρόνιο συνάχι μου που δεν με αφήνει να μυρίσω ούτε καν κρεμμύδι, ασφαλώς και διακρίνω αναπνοές που μου είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες. Και συνήθως όλες έχουν πιεί και καπνίσει αλλά αυτό δεν τις έχει ισοπεδώσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: