Συνέντευξη με ένα ΜΑΤ-ατζη

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το Μιλτιάδη , άνδρα των ΜΑΤ.

Ο Μιλτιάδης μιλάει στο Σταύρο Θεοδωράκη στα «ΝΕΑ»  χωρίς κράνος και στολή. Ώριμη και ψύχραιμη σκέψη.

 

Από μικρός ήθελες να γίνεις Αστυνομικός;

Όχι, δεν είχα σκεφτεί να γίνω Αστυνομικός. Στην πορεία προέκυψε.

Πού μεγάλωσες;

 Στην Ευρυτανία, μέχρι που έφυγα για φαντάρος.

Αγροτική οικογένεια;

Ναι. Δύσκολη περιοχή. Τα παιδιά το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν να φύγουμε για μια πόλη για να βγάλουμε ένα μεροκάματο.

Μέτριος μαθητής;

Στο Γυμνάσιο τα πήγαινα πολύ καλά, στο Λύκειο άρχισα να τα παρατάω και έπεσα στη μετριότητα.

Κι έρχεσαι στην Αθήνα…

Ναι, δουλεύω σε μια βιοτεχνία, ώσπου το ‘91 ένα μέλος της οικογενείας μου που ήταν στην Αστυνομία με παροτρύνει να συμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό.

Με μέσον μπαίνεις; 

Τότε δεν υπήρχε άλλο σύστημα, δεν υπήρχαν Πανελλαδικές, μόνο γνωριμίες.

Τι σκεφτόσουν, να γίνεις αστυνομικός, να κάνεις τι;

Να έχω ένα μεροκάματο, μια καλή δουλειά, η οποία θα έχει μέλλον, δεν θα με διώξουν σε πέντε μήνες.

Στα ΜΑΤ πήγες εθελοντικά βέβαια…

Στη Σχολή οι εκπαιδευτές μάς έλεγαν συχνά για τα ΜΑΤ. Και αρκετά παιδιά από τη σειρά μου καταλήξαμε εκεί.

Παίρνεις παραπάνω λεφτά που είσαι στα ΜΑΤ;

Ελάχιστα. 62,90 ευρώ.

62 ευρώ τον μήνα;

62 κόμμα ενενήντα. Επίδομα κινδύνου.

Πόσες ώρες δουλεύεις την ημέρα;

 Το ωράριο βγαίνει σε σχέση με τις διαδηλώσεις που θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα στην Αθήνα. Και υπάρχουν και κάποια στάνταρ σημεία όπου βρίσκονται διμοιρίες.

Κοντά στις εστίες έντασης;

Κορυδαλλός, Εξάρχεια, Ηρώδου Αττικού, γήπεδα.

Εσείς επεμβαίνετε μόνο όταν υπάρχει μια σύγκρουση, έτσι δεν είναι; Υποχωρούν οι συνάδελφοί σας με τις μπλε στολές και εμφανίζεστε εσείς με τις πράσινες.

Ναι, πρέπει να φάνε λίγο ξύλο τα παιδιά και μετά θα δοθεί εντολή να βγούμε εμείς μπροστά, για να τους προστατεύσουμε. Και γι’ αυτό πολλές φορές αρχίζουν τις φωνές «γιατί δεν ήρθατε γρήγορα, κινδυνεύσαμε» και τα σχετικά.

Τα σύμβολα που έχετε στα κράνη σας τι σημαίνουν;

Τίποτα. Απλώς κάθε διμοιρία επιλέγει ένα σύμβολο, ένα τρίγωνο, έναν ρόμβο, για να μη χάνονται τα παιδιά. Για να ξέρω ότι ο μπροστινός μου είναι στη δικιά μου διμοιρία, άρα τον ακολουθώ. Γιατί μέσα στον γενικό χαμό είναι εύκολο να χαθείς. Κι αν μείνεις μόνος σου, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Τραγικά;

Υπήρξε συνάδελφός που έχασε το μάτι του, ένας άλλος έσπασε το σαγόνι και τα δόντια του. Τον Δεκέμβριο κοντά στο Πολυτεχνείο τον πέτυχε ένα κομμάτι μάρμαρο και τον σακάτεψε. Δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσει στην υπηρεσία του, χάνει τα πενθήμερα, χάνει επιδόματα, χάνει βραδινά, χάνει τα πάντα.

Πόσα χρόνια είσαι στα ΜΑΤ;

16 χρόνια γεμάτα.

Τα πρώτα μεγάλα επεισόδια στα οποία ήσουν παρών;

Τότε που κάηκε η Πρυτανεία στο Πολυτεχνείο. Χτυπήθηκα μάλιστα από μια πέτρα κι έφυγα.

Χτύπησες και χτυπήθηκες;

Όχι, κατηγορηματικά όχι. Τα πρώτα χρόνια που ήμουνα στις διμοιρίες δεν είχα κάνει καν χρήση του κλομπ μου. Και το ‘95, όταν δόθηκε το ΟΚ και μπήκαμε στο Πολυτεχνείο να κάνουμε συλλήψεις, ήμουνα εκεί…

Ήσουν παρών στην επέμβαση του ‘95; Επί Βαληράκη; Στη μια και μοναδική είσοδο της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο;

Ναι. 24 ώρες δουλειάς. Συγκεκριμένα, 23 ώρες και 25 λεπτά απείχε η έναρξη από τη λήξη της βάρδιας. Μπήκαμε μέσα στις δέκα το πρωί και βρήκαμε μικρά παιδιά, 15, 16 και 17 χρόνων να κλαίνε: «Τι θα πω στον μπαμπά μου, τι θα πω στη μαμά μου». Και προσπαθούσαμε κι εγώ κι άλλος ένας συνάδελφος – καλή του ώρα – να τους δώσουμε κουράγιο. «Εντάξει παιδιά, δεν έγινε και τίποτα, στη ΓΑΔΑ θα πάτε για εξακρίβωση, θα σας πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και θα φύγετε, δεν θα σας πειράξει κανείς». Τι να πεις σε παιδιά που κλαίνε;

 Στα πρόσφατα επεισόδια, τώρα που κόντεψαν να καούν οι συνάδελφοί σου, ήσουν παρών;

 Όχι, αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος εντολή. Πλησίασαν πολύ και αδικαιολόγητα. Τα μέσα ενημέρωσης έλεγαν συνεχώς «δεν γίνονται συλλήψεις», οι αξιωματικοί μας λειτούργησαν υπό πίεση και είδαμε τα αποτελέσματα. Τι είναι προτιμότερο, να αποφύγει κάποιος τη σύλληψη ή να καεί ένας Αστυνομικός;

Αλήθεια, γιατί «δεν γίνονται συλλήψεις»;

Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα, αλλά δεν σκέφτονται οι δημοσιογράφοι που μας κατηγορούν ότι για να πιάσεις κάποιον από αυτούς πρέπει τον καταδιώξεις; Και όταν αυτοί μπουν στο Πολυτεχνείο, εσύ τι θα κάνεις;

Όταν δεν είναι στο Πολυτεχνείο και είναι στο Σύνταγμα;

Λες για το συμβάν στη Φιλελλήνων; Οι διμοιρίες φυλάνε συγκεκριμένους στόχους. Δεν μπορούμε να φυλάξουμε κάθε πολυτελές αυτοκίνητο ή κάθε τράπεζα στη Βουκουρεστίου. Κι αν δεν πάνε εκεί και πάνε στην Ερμού ή στο Σύνταγμα;

Κάποιοι από την Αριστερά πάντως σάς κατηγορούν ότι ενώ μπορείτε να τους πιάσετε όταν βρίσκονται στην ουρά μιας πορείας, αδιαφορείτε.

Αν επιχειρήσουμε να τους πιάσουμε, θα μπουν μέσα στην πορεία κι αν τους ακολουθήσουμε θα διαλυθεί η πορεία και θα κατηγορηθούμε ότι αμαυρώνουμε έναν αγώνα κάποιας κοινωνικής ομάδας .

 Σας κατηγορούν επίσης ότι κάνετε κατάχρηση δακρυγόνων.

 Οι ανώτατοι αξιωματικοί προκειμένου να μη χρησιμοποιούμε τα κλομπ, τα οποία βγάζουν μια άσχημη εικόνα, προτιμούν τα δακρυγόνα. Κι εμείς δεν ξέρουμε τι είναι αυτά τα αέρια και πόσο επιβλαβή είναι για εμάς και τους διαδηλωτές. Αποτρέπουμε πάντως πολλές συγκρούσεις με αυτά. Γιατί όταν δεχθούμε μια επίθεση με καδρόνια, θα έχουμε μια εμπλοκή σώμα με σώμα με απρόβλεπτες συνέπειες. Με τα αέρια υποχωρούν και τελειώνει εκεί η υπόθεση.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους αναρχικούς;

 Οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, θέλουν να κάνουν κακό σε κάθε είδους εξουσία και στρέφονται εναντίον μας. Είναι αφέλεια να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταρρεύσει το κράτος. Αλλά και με αυτούς ακόμη, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Εάν δεν αρχίσουν να μας πετροβολούν, να μας ρίχνουν βόμβες μολότοφ, δεν θα τους κυνηγήσουμε.

Όταν ακούς το σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι»…

Τίποτα. Μόνο οι καινούργιοι συνάδελφοι στενοχωριούνται. Οι παλαιότεροι είμαστε ψύχραιμοι. Το περιμένουμε.

Δηλαδή, συνήθως οι νεώτεροι είναι αυτοί που χάνουν την ψυχραιμία τους;

Ένας νέος μπορεί να πανικοβληθεί και να υπερβάλει. Γι’ αυτό έχει νόημα οι παλαιότεροι συνάδελφοι να εκπαιδεύουν τους νεώτερους. Ένας ΜΑΤατζής δεν ρίχνει ποτέ κλωτσιά, ούτε χτυπά με το κλομπ κάποιον που είναι πεσμένος κάτω – εγώ αυτό λέω στα παιδιά. Δεν βγάζουμε τα κόμπλεξ μας εκείνη τη στιγμή, δεν είμαστε φονιάδες. Όταν βέβαια είσαι σε αντιπαράθεση, όταν ο άλλος σε κοπανάει με ένα καδρόνι, θα απαντήσεις, θα προβείς σε κάποιου είδους βία.

Λες συνέχεια «καδρόνι, καδρόνι».

Μα για καδρόνια πρόκειται. Δεν τα έχετε δει; Βάζουν στην άκρη ένα κομμάτι ύφασμα και σου λένε ότι είναι σημαία. Και είναι ρόπαλα.

Υπάρχουν πάντως και συνάδελφοί σου οι οποίοι κάνουν τσαμπουκάδες. Είτε γιατί είναι κομπλεξικοί, είτε γιατί είναι ακραίοι.

Αυτό υπάρχει στην Αστυνομία. Όταν έχεις ένα όπλο και κινείσαι μέσα στο πλήθος, νιώθεις διαφορετικά. Σου παρέχει ασφάλεια, τονώνει τον εγωισμό σου. Γι’ αυτό λέμε ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να είμαστε επαγγελματίες.

Πόσα λεφτά παίρνεις τον μήνα;

Με 15 χρόνια στην Υπηρεσία και παντρεμένος, είμαι κοντά στα 1.200 ευρώ. Αν δεν δουλέψω αργίες και βραδινά, θα πέσω κάτω από τα 950 ευρώ. Δουλεύουμε λοιπόν γιορτές, Σάββατα, Πάσχα, Χριστούγεννα, Κυριακές.

Κυριακές στα γήπεδα;

Ναι, μεγάλη πληγή. Πάμε και μας λένε οι εταιρείες τι θα κάνουμε. Έχουν πάρει και κάτι απόστρατους που διατάσσουν. Πρώην αξιωματικοί που κάποτε έκαναν θελήματα στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Αν γινόσουν μια μέρα υπουργός Δημόσιας Τάξης τι θα έκανες;

Θα ενίσχυα την αστυνόμευση στη γειτονιά. Να κοιμάται ήσυχα ο κόσμος το βράδυ, να μη φοβάται, να ξέρει ότι θα βρει το αυτοκίνητό του. Και θα έδινα παραπάνω λεφτά σε αυτούς που δουλεύουν στις μάχιμες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να παίρνουμε όλοι τα ίδια. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε το βόλεμα και τη λούφα.

Αν ξανάρχιζες τη ζωή σου, θα γινόσουν αστυνομικός;

Βέβαια. Είναι ένα επάγγελμα που σε κερδίζει στην πορεία. Μπαίνει στο πετσί σου. Έχει πολλές καλές στιγμές.

Για πες μου μια…

Όταν ξεκίνησα, κάναμε πεζές περιπολίες και έβγαιναν οι άνθρωποι στις βεράντες και μας φώναζαν «γεια σας παιδιά», μέχρι και παλαμάκια ακούγαμε. Αυτό πού θα το ζήσεις;

Πολύ ρομαντικό μου ακούγεται.

Μα τι πιστεύεις κι εσύ; Ότι οι ΜΑΤατζήδες είναι εξωγήινοι; Νιώθουμε, προβληματιζόμαστε, είμαστε μέρος της κοινωνίας. Δεν είμαστε αυτό που λένε «βγάλτε τα κράνη να σκεφτείτε».

Για πες μου λοιπόν για τη στιγμή της σύγκρουσης.

Όταν θέλουμε να κλείσουμε την Ηρώδου Αττικού ή όταν θέλουμε να περιφρουρήσουμε το υπουργείο Παιδείας, δίνεται η εντολή για «φραγμό», που σημαίνει ότι από εκεί και πέρα δεν πρέπει να περάσει κανείς. Αυτό το ξέρουν πάντα οι επικεφαλής των διαδηλωτών. Συνήθως όμως και ανάλογα με το τι μήνυμα θέλουν να περάσουν προς τα έξω, προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα.

Οπότε πέφτουν πάνω στα κλομπ σας;

Μα, μπορείτε να το δείτε και από την τηλεόραση, οι διαδηλωτές πέφτουν πάνω στους αστυνομικούς. Εμείς σε όλες τις περιπτώσεις είμαστε ακίνητοι. Ακούω κατά κόρον στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι προκαλούμε. Για μας είναι ό,τι καλύτερο να φωνάξουν και να φύγουν. Όσο νωρίτερα φύγουν τόσο λιγότερη ταλαιπωρία θα έχουμε.

 Συζητάτε ποτέ με τους ανθρώπους που σε λίγο θα συγκρουσθείτε;

Πολλές φορές. Πριν από ένα χρόνο στο υπουργείο Εργασίας ήταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Παιδιά, τους λέμε, μην πέσετε πάνω μας, θα χτυπηθείτε ή θα πέσουν δακρυγόνα, δεν έχει νόημα. Αλλά μας είπαν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση». Έπρεπε να γίνει σύγκρουση, γιατί αλλιώς κανείς δεν θα ασχολιόταν με τα προβλήματά τους. Σου λένε, «θα κάνουμε κάτι παραπάνω, θα το παίξει η τηλεόραση, θα πιεστεί ο υπουργός».

Όλα για το θέαμα δηλαδή;

 Εσείς τι λέτε; Αν είναι χίλια άτομα που διαδηλώνουν ειρηνικά ποιος θα τους δώσει σημασία; Σε ποιο κανάλι θα το παίξουν; Αν όμως είναι 100 άτομα και συγκρουστούν με την αστυνομία, όλο και κάτι θα δείξουν.

Δεν αντιλαμβάνεσθε δηλαδή τους διαδηλωτές ως εχθρούς;

 Μα, με αρκετούς από αυτούς έχουμε τα ίδια προβλήματα. Κακές συνθήκες εργασίας, χαμηλές αμοιβές, κεκτημένα που χάνονται με τους καινούργιους νόμους. Προσωπικά έζησα την υπόθεση με την ΕΑΣ το ‘93. Ήτανε ό,τι χειρότερο για μένα. Να βλέπεις ανθρώπους 52-53 χρόνων να χάνουν τη δουλειά τους και να πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Πώς νιώθατε λοιπόν τις στιγμές που έπρεπε να συγκρουστείτε μαζί τους;

Τους σκεφτόμασταν περισσότερο από όσο νομίζουν οι ίδιοι, ίσως αν ήμασταν στη θέση τους κάπως έτσι να αντιδρούσαμε. Αναρωτιέμαι όμως αν ήταν αυτοί στη θέση μας πώς θα αντιδρούσαν; Τι βία θα ασκούσαν; Το αρνητικό σε όσα αναφέρει ο Μιλτιάδης είναι ότι δεν μιλάει για τις «υπερβάσεις» των ΜΑΤ και αν αυτές έχουν κάποια σκοπιμότητα (βλέπε εκφοβισμό) ή αν είναι μια εκτόνωση κάποιων ΜΑΤατζήδων. Το θετικό σε όσα αναφέρει είναι ότι τα κανάλια θα προβάλουν μια διαδήλωση μόνο αν πέσει ξύλο. Ομολογία γνωστή σε όλους! Αλλά κανείς δεν «χτυπάει» τους δημοσιογράφους για το τρόπο που λειτουργούν… 

Advertisements

32 thoughts on “Συνέντευξη με ένα ΜΑΤ-ατζη

 1. Ωραίος ο Μιλτιάδης (αν και ματ) και μετρημένα αυτά που λέει. Αντικατοπτρίζουν μέσες άκρες την πραγματικότητα ενός «καλού» (αν πιστεύει αυτά που λέει) ματατζή.

  Το αρνητικό αυτού που είναι ο Μιλτιάδης είναι ότι ο,τι τον διατάξουν θα το κάνει. Θα βαρέσει, θα συλλάβει, θα σκοτώσει (το μετανάστη, τον απεργό, τον άνεργο, το συνταξιούχο), αν αυτό του επιβάλλει η εκάστοτε εξουσία. Αν είναι κομπλεξικός, θα βιάσει, θα βασανίσει, θα γκρεμίσει συνειδήσεις και ποτέ δε θα τιμωρηθεί.

  Και πάντα θα προστατεύει το status quo.

 2. @preza tv
  δεν ξέρω αν είναι φιλικό αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι σκεπτόμενο.
  γενικά οι μπατσοι δεν φημίζονται για την ορθολογική σκέψη τους , οι περισσότεροι λειτουργούν εν θερμώ και εκτονοτικά!
  ο μόνος λόγος που ανέβασα αυτή τη συνέντευξη είναι να δείξω την σκέψη ενός ΜΑΤατζη που μάλλον διαφέρει από το μέσο όρο των ΜΑΤατζηδων

  • ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΓΛΥΚΑ. ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΘ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ; ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΓΙΟ ΜΑΤΑΤΖΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΠΟΝΑΓΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ;

 3. Η κατάσταση με τους χουλιγκάνους που περνιούνται για αντιεξουσιαστές δεν μού αρέσει καθόλου. Λυπάμαι, αλλά σε αυτά που συμβαίονουν τώρα τελευταία είμαι με τα ΜΑΤ. Η τυφλή βία δεν δικαιολογείται σε καμμιά περίπτωση.

 4. Εννοείται πως η ασυνομία δεν είναι καθόλου άγια. Και πως ξεσπά σε λάθος άτομα. Αλλά δεν μπορώ να βλέςπω τους τύπους με τα κράνη και τις τσάπες, ρε παιδιά, δεν είναι αυτό αγώνας.. αυτό είναι χουλιγκανισμός… Πότε επιτέλους θα απομονωθούν αυτοί οι τύποι αποτελεσματικά;;;

 5. Σιγά μη τον χειροκροτήσουμε κι όλας τον μ…… Βγαίναν λεει από τα μπαλκόνια και τον χαιρετούσαν. Μάλλον θα χαιρετούσαν αυτόν που τον μούτζωνε. Αυτός και οι συνάδελφοι του στείλαν στο νοσοκομείο συμφοιτητή μου με ανοιγμένο κεφάλι από ανάποδο γκλοπ στην πορεία στις 8/3 όπως και καμιά 10ρια παιδιά ακόμα. Κομπλεξικά αγράμματα ζώα. Δεν υπάρχει καλός και κακός ΜΑΤατζής. Πληρώνεται για να δέρνει και το γουστάρει. Εκτελούν εντολές λέει και δεν είναι υπεύθυνοι για την βία. Τότε και ο μοισθοφόρος στο Ιράκ δεν φέρει ευθύνες για νεκρά παιδιά και αμάχους γιατί κάνει την δουλειά του. Η δουλειά του είναι να φυλάνει τα αφεντικά του και να προστατεύει τη θέση και τα συμφέροντά τους από αυτούς έχουν το θάρρος να τους αμφισβητούν και διεκδικούν αυτά που τους κλέβουν μέρα με τη μέρα. Είναι αυτοι που δέρνουν φοιτητές κι εργάτες και καταστέλουν βίαια τα λαϊκά κινήματα. Που σκοτώνουν δασκάλους (βλ.Οαχακα). Που χτυπάνε τους ίδιους τους συναδέλφους τους!
  Μισίστε τους ΜΑΤατζίδες.Είναι υγειές.

 6. dn katalavainw.. einai katastolh na xtupas ton pesmeno ? einai katastolh na khnugas mia foithtria na thn pianeis kai na erxodai alloi 10 «sunadelfoi» sou kai na thn klwtsane ? an autoi theloun na legodai astunomikoi egw tous lew plhrwmenous stratiwtes mono gia xulo. gourounia kai alhtes pou vgazoun to komplex tous se foithtes. se atoma pou se liga xronia tha exoun mia morfwsh kai ena kalutero mellon apo autous tous alhtes

 7. Alexi den exeis dikio.Oi MAT prospathoun prota xoris via na kathisixasoun ton kosmo stis poreies kai meta an den vronoun alli lish na xtipisoun me glob..Omos pote den ta katafernoun giati kati vlakes anarxikoi kai koumounistes varane protoi..Exo paei se polles poreies kai ksero kala ti ginete..Den ftaiei to MAT gia kathe xazo kai agrammato paidi pou mpainei se mia organisi kai nomizei oti einai kapios..Kai nai tha sinxaroume ta MAT giati i douleia tous einai poli diskoli auti den ipouli eno oi hooligans,anarxikoi,antifa kai koumounistes kai polloi alloi einai..Den eimai kapio sigkerkimeno koma alla eimai tis ideologias oti prepei na iparxei tasxi.Den dino sinxaritiria se kanenan full face kai se kanena pseftomagka hooligano..Ante giati polli travikse auto to asteio me ta MAT kai genika me tous astinomikous..Kai ego paidi eimai..eimai 19 xronon..Makari na iparxei kalitera metra asfaliseis stous dromous kai stis poreies..tha protimousa oti ginontai poreies oxi mono ta MAT na einai paron alla kai oi eidikes dinameis ekei thelo na tous magkes hooligans poso dinatoi einai..Kai ego to epaiza magkakos mexri ti stigmi pou mou milisan kapoioi mataztides kai mou edeiksan kapia pragmata..Sinfono me ton Miltiadi kai kali sinexeis file..

 8. Κοιτάξτε να δείτε, ο σκαντζόχοιρος, μαξιλάρι δεν γίνεται.
  Είμαι της γνώμης πως καλός μπάτσος δεν υπάρχει. Το λέει και μόνος του. Είναι επάγγελμα που σε κερδίζει στην πορεία. Πορώνεσαι, και σίγουρα δεν έχεις πλέον φίλους, διότι ένας αστυνομικός, είναι διαρκώς υπηρεσία, άρα ΠΡΕΠΕΙ να καρφώσει ακόμη και τη μάννα που τον γέννησε αν παρανομήσει.
  Βλέπω στους αστυνομικούς όλου του κόσμου τελευταία, μια μόδα, να ξυρίζουν τα κεφάλια τους σαν ΝΑΖΙ.

  Απο την μια κλαίγονται για λίγα χρήματα, ανθυγιεινά, επικινδυνότητα κ.λ.π. μα δεν το αλλάζουν ρε παιδιά το επάγγελμα..ειδικότερα οι «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΕΣ». Αυτές να δείς καμάρι όταν περπατάνε στο δρόμο ή μέσα στα αυτοκίνητα,σαν τους Ντάλτον, με το όπλο στη ζώνη, και το γλόμπ στο χέρι, την καρδιά στην κωλότσεπη και το ψώνιο στις φλέβες.
  Φτάνει…θα ξεράσω…

 9. Ρε παιδιά τι ειναι αυτα που συζητατε….τι ειναι αυτα που λεει ο κ.μιλτιαδης???απο την μια λεει οτι τον απασχολουν τα ιδια προβληματα με αυτους που απεργουν και απο την αλλη μας μιλαει για το ποσο συνεπης ειναι στην δουλεια του….αντι να πεταξουν στολες και οπλα και να μπουν στην πορεια πανε να προστατεψουν αυτους που τους ¨σκοτωνουν¨.ποσο μ…..ς πρεπει να εισαι οταν σου παιρνουν την ζωη καποιοι που δεν τους φτανουν 100000 ευρω την μερα και εσυ το μονο που κανεις ειναι να υπακους σε διαταγες???ποιες διαταγες???απο ποιον???το σωμα αυτο πρεπει να υπαρχει αλλα οχι για τετοιους σκοπους….ελεος πλεον…πες τα ρε ΑΑΤΟΝ…..το υφακι και να το παιζουν ιστορια ξερουν…..αλλα ενα καφε που λεει ο λογος δεν μπορουν να πληρωσουν….

 10. οσο καλος ειναι ενας ματατσης, ενας μπατσος, οταν βρισκοντε σε αποστολη ενα πραγμα εχουν στο μυαλο τους, να βαρεσουν και να το παιξουν καουμποιδες και αυτο δεν αλλαζει με τιποτα.

 11. παιδια μην ασχοληστε με ,με την αστυνομία,ειναι οργανα που τα καθοδηγή οι εκάστοτε κυβέρνησή, ασχοληθείτε καλύτερά με αυτούς που δίνουν εντολές στα Όργανα … προσοχή στο μοναδικό όπλο που έχετε την ψήφο σας.

 12. Αμα το επιπεδο του ΜΑΤατζή ειναι μηδέν, μερικών εδω μεσα ειναι στο απόλυτο μηδέν.
  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.
  Δεν θελετε αστυνομια δεν θελετε βια δεν θελετε ΜΑΤ.
  Μου θυμίζετε τον αθεο που οταν πανικοβληθηκε ελεγε «βοηθα παναγια μου»
  Αμα ζοριζομαστε ομως αρχιζουμε να λεμε που ειναι η αστυνομια που ειναι η προστασια που δικαιουμαστε κλπ κλπ
  Παρτε το χαμπαρι τα ματ και η αστυνομια υπαρχουν γιατι δεν ειναι κανενας σας / μας αγιος. Εσεις που μιλατε για μπατσους γουρουνια δολοφονους ειστε ιδανικοι για ΜΑΤατζήδες. Θα βγαλετε ολο το κομπλεξ σας.
  Υπαρχει ενα ρητο που λέει οτι «ο καλυτερος (για τον εργοδοτη) επιστατης ειναι ο χειροτερος εργατης.» Ε αυτοι ειστε εσεις που μιλατε ετσι για συνανθρωπους σας. Εχετε λυσει ολα τα δικα σας προβληματα ολα τα κομπλεξ σας και ασχολειστε με αυτα των άλλων? Κοιταχτείτε στον καθεφτη λιγο
  Γινετε εσει πρωτα καλοι και μετα κατακρινετε τους άλλους
  Εχω παει σε δεκαδες πορείες ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ. Με τα ΜΑΤ διπλα μου. Δεν μας πειραξε κανενας δεν μας εβρισε κανενας δεν μας προκαλεσε κανενας. Αντιθετα πιασαμε και κουβεντα μεχρι να επιδοθουν τα ψηφισματα. Ομως δεν μας εβγαλε η τηλεοραση. Δεν εγιναν επεισοδια.
  Αρα το ζητουμε ειναι να βγουμε στο γυαλί.

  Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ και καποιοι απο εσας την επιζητατε και αναθεμα αν ξερετε γιατι. Γιατι αυτοί που την δημιουργούν ξερουν πολύ γιατι το κανουν. Οι υπόλοιποι ειναι πιονακια τους. Φροντιστε να μην γινεστε λοιπον πιονια στο παιχνιδι αλλων.
  Να ειστε σιγουροι οτι ο ΜΑΤατζής δεν εχει καμια ορεξη για καταστολή. Οσο πιο ειρηνικα ειναι τα πραγματα τοσο λιγοτερο θα κουραζονται/καταπονουνται αυτοι. Τζαμπα μεροκαμα ποιος δεν το θελει? Λετε να γουσταρουν να καθονται ωρες στο δρομο? Να τρωνε πετρες? να βριζονται? ΟΧΙ προτιμουν να την αραζουν στην υπηρεσια για 8 ωρες να βλεπουν τηλεοραση και μετα να πανε στα σπιτακια τους ξεκουραστοι και ωραιοι. Οτι ζηταει καθε μεροκαματιαρης. Ευκολο μεροκαματο

  Οσο για τους αντιεξουσιαστες. Τι θελουν? Να μην υπαρχει εξουσία? ή να γίνουν αυτοι εξουσία? Να οριζει την ζωη μας η αγέλη? Αμα δεν υπηρχε εστω και αυτος ο ανεπαρκής μηχανισμος θα μετρουσαμε εκατονταδες θυματα. Αμα περασουμε απο το σταδιο της καταστολης στο σταδιο της αυτοδικιας σκεφτειτε τα θυματα. Ο ΜΑΤατζής, ο κακος ΜΑΤατζής, ξεφευγει απο τις εντολές που έχει και κανει ασχημα πραματα αλλα επανερχεται. Οι εμποροι που θα φυλανε μονοι τους τις περιουσιες τους οι ιδιοκτητες αυτοκινητων και οτι αλλο, αφου δεν θα υπαρχουν μηχανισμοι καταστολής δεν θα θα ρωτανε, θα σκοτωνουν οποιον βλέπουν με μολοτωφ στα χερια για να προστατεψουν την ιδιοκτησια τους. Και ο οχλος προσφερει ασυλια. Η ασυλια αισθημα δυναμης. Και η δυναμη επιτείνει την αδικια.
  Οι αυτοδικια ειναι οτι χειροτερο σε μια κοινωνια και αυτοι οι 300 ή 500 που καινε και σπανε σημερα θα ηταν 500 νεκροι νεοι.
  Στην Λάρισα την Πάτρα και δεν ξερω που άλλου οι ταραχές σταματησαν αμεσως οταν βγήκαν στο δρόμε οι έμποροι με καδρονια και ήταν αποφασισμενοι να συγκρουστούν με τους, λιγους, ευτυχως ανεγκέφαλους. Αυτο ειναι το ζητούμε? η εξουσία της μάζας? Να εξουσιάζουν αυτοι που ειναι πιο πολλοί? πιο δυνατοι? πιο καλα εξοπλισμενοι?
  Ε τοτε ας παρουμε τα οπλα και οποιος βγει ζωντανος βγηκε. Οι υπόλοιποι ας ειναι θυματα της «αναρχιας» ή «μη εξουσίας»
  Τα παραπανω δεν εχουν καμια σχεση με το θανατο του μικρου παιδιου. Αν δεν εχει δικαιωμα ο πολιτης να αυτοδικεί ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εχει το δικαιωμα ο αστυνομικος.
  Τα παραπανω δεν εχουν σχεση με τις πορειες των μαθητων που αθελα τους γινονται πιονια των λιγων ταραχοποιων που τους κατευθυνουν.
  Αν και σε μια πορεια διαμαρτυριας μαθητων δεν εχει θεση η προσπαθεια συγκρουσης δεν εχει θεση η πετρα το αλευρι και οτι άλλο πετανε στα ΜΑΤ.
  Μια πετρα ειναι το ιδιο φονικη ασχετα αν την πεταει ανηλικος ή ενιληκας
  ΝΑΙ το λουλουδι εχει θεση. Ας τους πεταξουνε λουλουδια οχι πετρες.
  Οσο για την καραμελα του οτι δεν ειναι ολοι κακοι
  Ε ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΚΟΙ.
  Υπαρχουν παντου οι καλοι και οι κακοι.
  Στην αστυνομια στο στρατο στο δημοσιο στους αναρχικους στους αντιεξουσιαστες στους γιατρους κλπ κλπ κλπ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ

  Σχολια επι των σχολιων
  ========================
  «MPATSOI-MAT-ASFALITES-ASTYNOMIKOI-EIDIKOI FROUROI OLOI EINAI POUTANAS GIOI»
  το μονο που εχω να πω ειναι οτι χαρακτηριζει το επιπεδο αυτου που το γραφει.
  Αληθεια δεν ψαχνεις λιγο στο σοι σου μην εχεις καμια θεία που είναι μητερα αστυνομικου. Κακο δεν είναι να την βριζεις?
  ——————————————————-
  «οσο μαγκας και αντρας ειναι ενας μπατσος με οπλο, τοσο δειλος και κοτα ειναι χωρις αυτό»
  ή αστυνομικος εισαι και ξερεις ή εχεις μεγαλη ιδεα για τον εαυτό σου
  ————————————————————————————–
  «οσο καλος ειναι ενας ματατσης, ενας μπατσος, οταν βρισκοντε σε αποστολη ενα πραγμα εχουν στο μυαλο τους, να βαρεσουν και να το παιξουν καουμποιδες και αυτο δεν αλλαζει με τιποτα»
  Για αστυνομικο/ΜΑΤατζη σε κοβω. Ξερεις τα πραματα από μεσα
  —————————————————————————
  «….αντι να πεταξουν στολες και οπλα και να μπουν στην πορεια…»
  Αν εργαζεσαι αν εχεις οικογενεια και δεν εισαι τεμπελης ή πλουσιος παραιτησου και εσυ και θα θρεψουν την οικογενεια σου άλλοι Μαλλον πιτσιρικας εισαι
  ————————————————————————-
  «Πορώνεσαι, και σίγουρα δεν έχεις πλέον φίλους, διότι ένας αστυνομικός, είναι διαρκώς υπηρεσία, άρα ΠΡΕΠΕΙ να καρφώσει ακόμη και τη μάννα που τον γέννησε αν παρανομήσε»
  Σιγουρα εισαι αστυνομικος αφου ξερεις τα πραματα από μεσα. Μπα οχι Μαλλον πιτσιρικας εισαι και εσυ
  —————————————————————
  Σιγά μη τον χειροκροτήσουμε κι όλας τον μ……
  Για να ξερεις ότι είναι μ…. κατι θα καταλαβαινεις… από εμπειρια
  ———————————————————————-
  Μισίστε τους ΜΑΤατζίδες.Είναι υγειές.
  Μαλλον με μίσος σε μεγαλωσαν και εχεις αρωστησει. Το προβλημα δεν είναι δικο σου αλλα της οικογενειας σου Όμως υπαρχουν και υγιείς στην ζωη ξερεις που αγαπουν.
  ——————————————-
  Το φιλικο προσωπο ενος μπατσου… Μην χεσω…
  Άλλος ενας αστυνομικος αλλιως πως ξερει όλα τα προσωπα των αστυνομικων για να μας λεει ότι δεν υπαρχουν φιλικοι

 13. Και για να θυμομαστε….
  Χτες ειχαμε ενα δευτερο θυμα επεισοδιων. Εκτός απο τον νεαρό (και οχι μικρο) και άτυχο Αλέξη που χαθηκε εντελώς άδικα και αναιτια, χτες πέθανε και ενας νεος αστυνομικος ο οποιος ήταν σε κωμα για αρκετες μερες μετα από χτυπημα πετρας στο κεφαλι σε επεισοδια.
  Αφησε πισω του 2 μικρα παιδια

 14. Χρήστο, αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου (πλην των σχολίων σου επί των σχολίων) αυτό το παραμύθι με τον αστυνομικό που σκοτώθηκε το ψάχνω εδώ και μέρες στα δελτία τύπου.

 15. Καλησπέρα σας. Εγω δεν είμαι αστυνομικός και ούτε έχω αντιμετωπίσει κάποια άσχημη συμπεριφορά απέναντι μου (ξυλοδαρμός, σύλληψη και άλλα) γιατί δεν έχω τους προκαλέσει ποτέ. Άμα προκαλούσα, θα έτρωγα και εγώ τις φάπες μου, γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έτσι έχουν εκπαιδευτεί. Αλλά εκτός από τους αστυνομικούς που περιγράφετε (τους καλούς και αυτούς που σέβονται τα ατομικά δικαιώματα μας, οι οποίοι είναι λίγοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του χεριού μας), σας παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω κείμενο, το οποίο περιγράφει ένα από τα «μεμονωμένα» περιστατικά της αστυνομίας. Τα link είναι: http://alepouda.blogspot.com/ και http://policeviolence.blogspot.com/. Σας παρακαλώ διαβάστε το και κρίνετε μόνοι σας αν αυτά είναι ψέματα ή αλήθεια. Εγώ, κατά τη προσωπική μου άποψη και κρίση, θεωρώ ότι είναι 100% αληθινό. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει έλεγχος (ψυχολογικός ή υπηρεσιακός) σχετικά με τα άτομα που υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες. Όσο για το αν με θεωρήσετε αναρχικό, σας δηλώνω ότι ποτέ δεν έχω πάει ποτέ σε πορεία και έχω συγγενείς αστυνομικούς, οι οποίοι μου έχουν περιγράψει κάποια γεγονότα που γινόντουσαν στις υπηρεσίες τους, τα οποία πραγματικά με κάνουν να νιώθω κυριολεκτικά φόβο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρητικά μας προστατεύουν από οποιοδήποτε κίνδυνο. Αυτά είχα να δηλώσω. Μας έχουν κάνει να τους φοβόμαστε. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

 16. οι κομπλεξικοι δεν προκειτατ ποτε να αλλαξουν μυαλα….μια ζωη θα σας καθοδηγουν ,ΚΟΡΟΙΔΑ……..και εσεις νομιζετε οτι κατι κανετε με το να πετατε πετρες και να σπατε…..
  δε σας φταιει κανενας ματατζης και κανενας αστυνομικος αλλα εκει περναει η μπογια σας με τους μαλακες δημοσιογραφους…μια προταση ρε κοροιδα κατεθεσε κανεις σ΄αυτο το μπουρδελο κρατος η σας εφαγε η μαλακια τοσες μερες??μαλλον το δευτερο…..ΚΟΡΟΙΔΑ(γεια σου μιλτο)

 17. olous esas pou fonazete kai orgizeste den mporw na sas katalavw.vrizete ta mat kai tous mpatsous tous opoious eseis exete valei stin thesi pou einai. eseis psifizete kathe fora toys idious tous viastes sas. otan sou deixnoun ksekathara poioi einai oi politikoi pou kyvernoun,pws kathe mera paranamoun eis varos sou, se klevoun , se xtypane , se dolofonoun k esy pali tha tous psifiseis, giati eisai mazoxas anthrope. giati eisai ap tin fysi sou k esy mpatsos. giati k esy an eisoun sti thesi tous tha ekanes to idio.giati k esy eisai ena lamogio san ta atoma pou evales na se kyvernoun,k esy eisai volemenos san aytous. kai otan ksevolefteis tote mas kaneis ton kalo kai ton antidrastiko.kai den katalava ayta pou legontai me tous koukouloforous. kaine leei magazia.ax tous kakomoirous tous magazatores. aytoi den ftaine dld? kai aytoi einai ypaitioi opws kai oloi mas pou kanoume tis papies toson kairo.eprepe na tous spasoun ta magazia gia na katalavoun oti yparxei provlima?gt dn rotane tous idious tous eaytous tous gt tous espasan ta magazia?mipos kapoioi ap aytous pou tous ta espasan itan anipsia tous?mipos itan kapoios suggeneis tous kryfos mpatsos?
  telos panton. ayto pou pistevw einai oti gia ola ftaime prota emeis oi idioi.an den allaksei o anthropos den allazei kamia koinwnoia. gamw ti koinwnia mou…

 18. Μήπως μπορούν ο κ. Μιλτιάδης, ο ιδιοκτήτης του μπλογκ και τα μέλη του διαλόγου να σχολιάσουν αυτές τις φωτογραφίες;
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=936420
  ή αυτό το video

  Υπάρχουν δεκάδες παρόμοια βίντεο (μια έρευνα στο youtube θα σας πείσει), και χιλιάδες περιστατικά που συνέβησαν χωρίς να τα καταγράψει καμία κάμερα.

  Είναι στοιχειώδες αγαπητοί, οι μπάτσοι ΔΕΝ είναι γουρούνια, ΟΥΤΕ το απόλυτο κακό, ούτε κομπάρσοι σε τηλεοπτικά σόου που στήνουν οι διαδηλωτές. Μπορεί να είναι καλοί χριστιανοί και γονείς! Είναι όμως κάτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ, μέλη της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ που ονομάζεται ΕΛΑΣ. Για 20 και χρόνια προσπαθούν να ανασκευάσουν αυτή την εικόνα που τους κληροδότησε ο εμφύλιος και η χούντα, σήμερα έχασαν αυτό το παιχνίδι: οι γιαγιάδες ουρλιάζουν από τα μπαλκόνια στις διμοιρίες να τσακιστούν από τις γειτονιές τους, όταν δεν τους πετάνε στα κεφάλια τις γλάστρες τους… (δείτε το παραπάνω βίντεο). Όσο για τον μισθό πείνας των 1200€ (που παίρνει και ο καθηγητής με την ίδια προϋπηρεσία), όλο και κάτι έξτρα βγαίνει: κάποιον αλβανό θα ξαφρίσουν, λίγη προστασία σε ιερόδουλες και νταβατζήδες θα πουλήσουν, λίγο λαδάκι θα στάξει και από άλλες πηγές … Εντάξει, αυγατίζεται το μεροκάματο.

  Και μετά όπως λέει ο ίδιος ο κ. Μιλτιάδης:
  «Όταν έχεις ένα όπλο και κινείσαι μέσα στο πλήθος, νιώθεις διαφορετικά. Σου παρέχει ασφάλεια, τονώνει τον εγωισμό σου. Γι’ αυτό λέμε ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να είμαστε επαγγελματίες»

  Το ερώτημα είναι πότε θα δικαστούν και θα καταδικαστούν για αντιποίηση αρχής, όλοι αυτοί οι επαγγελματίες κουμπουροφόροι;

  Και ένα ερώτημα προς τον ιδιοκτήτη του μπλογκ: γιατί μιμείστε τον δημοσιογράφο κ. Θεοδωράκη και δίνετε το βήμα σε μέλη ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ;

  μπάτσοι – ΦΑΣΙΣΤΕΣ – δολοφόνοι

 19. Ας μείνει ένας από εμάς τούς πολίτες μέσα σε μία κλούβα κάτω από τον ήλιο 4, 5 ώρες και μετά ας έρθει κάποιος έξω απο εκεί να βρίσει και τότε βλέπετε πώς θα πεταχτείτε πρώτοι γιά να δίρετε έξω. Κάποιοι ξεχνάτε τον ψυχολογικό παράγωντα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: