Μια ενδιαφέρουσα άποψη για την υπόθεση blogme.gr

H υπόθεση αγνώστου μηνυτή εναντίον Blogme.gr σίγουρα δημιουργεί μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα σε όλους. Και στον μηνυτή και στον ιδιοκτήτη του Blogme.gr και σε εμάς τους αναγνώστες. Το παρανοϊκό του πράγματος όμως είναι πως ενώ ο ίδιος ο παθών δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του μηνυτή του, έχουν γραφτεί ένα σωρό σενάρια για το ποιος μπορεί αυτός να είναι, ποιο είναι το εν λόγω σατυρικό blog κλπ. Σα να λέει κάποιος “πατριώτες γίνεται πόλεμος, πάρτε τα όπλα” χωρίς να αναφέρει με ποιον γίνεται ο πόλεμος, άλλοι να τρέχουν στα βουνά της Αλβανίας, άλλοι στον Εβρο, άλλοι στα βάθη της Ασίας ενώ άλλοι στα τηλεπαράθυρα για να σχολιάσουν και να καταδικάσουν τον πόλεμο που μας κήρυξε ο εχθρός τον οποίο κανείς δε γνωρίζει ποιος είναι!

Για χαλαρώστε όλοι! Σαν πολύ παράνοια δεν έχει πέσει στην blog-όσφαιρα; Κάποιος, κάπου, κάποτε, με κάποιο τρόπο έκανε κάτι που επηρρέασε κάπως κάποιον άλλον και όλοι τρέχουν να βγάλουν συμπεράσματα, πορίσματα, να συμπαρασταθούν, να καταδικάσουν… Σα το μήνυμα με το κοριτσάκι που πεθαίνει και θέλει να συλλέξει ταξιδιωτικές κάρτες ή το “στείλε το email αυτό σε 10 άτομα για να μη σου καεί το παστίτσιο” ένα πράμα…

Για μένα προσωπικά το όλο θέμα μοιάζει με διαφημιστική καμπάνια όπου από στιγμή σε στιγμή αναμένουμε να βγει από το κουτί ένας κλόουν και να μοιράζει σοκολάτες.

Στην περίπτωση που το ζήτημα όμως είναι αληθινό αλλά και τα ονόματα που ακούγονται είναι επίσης αληθινά (δηλαδή: μηνυτής ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και σατυρικό blog το Φανέλ) η προσωπική μου θέση είναι η εξής (και την έχω διατυπώσει ξανά εδώ και πολύ καιρό): αν ο Φ θεωρεί τον Λ άξιο σάτυρας, καλώς τον θεωρεί και ας πράξει όπως νομίζει. Αν ο Λ θεωρεί τον Φ άξιο μήνυσης καλώς τον θεωρεί και ας πράξει όπως νομίζει. Παρόλα αυτά κι εφόσον κανείς δεν έχει προσωπικό, οικονομικό, επαγγελματικό ή άλλο ύποπτο συμφέρον από την όλη φασαρία, καλύτερο θα ήταν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές με κάποιον τρόπο να έρθουν σε επαφή και (όπως κάποτε ο Κωστάκης με τον Κλίντον) να συμφωνήσουν πως διαφωνούν και από κει και πέρα τα πράγματα να προχωρήσουν ομαλά, χωρίς περιττές αναταράξεις.

Ενοχλείται ο Δημοσθένης Λιακόπουλος από τα δημοσιεύματα του Φανέλ; Σώπα ρε μεγάλε, επιστήμη θέλει για να το αντιληφθείς; Αν π.χ. το Φανέλ απευθυνότανε σε σένα τον ίδιο, εσύ να υποθέσουμε πως θα το δεχόσουν έτσι αδιαμαρτύρητα; Η μήπως αυτοί που σατυρίζονται από τον Μητσικώστα το χαίρονται; Ολοι τον βρίζουν off the record αλλά μπροστά στις κάμερες τον επισκέπτονται στις εκπομπές του, λένε τα καλύτερα λόγια γιατί πολύ απλά έχουν αντιληφθεί πως στη συνείδηση του κοινού αν κάποιος σε σατυρίζει ανεβαίνουν οι “μετοχές” σου γιατί πολύ απλά σημαίνει πως είσαι σημαντικό πρόσωπο της επικαιρότητας. Τζάμπα διαφήμιση δηλαδή. Ο κόσμος βλέπει τον Μητσικώστα και γελάει, στο τέλος του μένει Χατζηνικολάου από τη μία πλευρά ως σατυριζόμενος και γέλιο ως αποτέλεσμα, άρα μια ευχάριστη ανάμνηση δηλαδή μια ευχάριστη ανάμνηση μαζί με τον Χατζηνικολάου. Επιστήμη θέλει;

Τι θα έκανε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος χωρίς τον Φανέλ;* Τι θα έκανε ο Φανέλ χωρίς το Δημοσθένη Λιακόπουλο;** Τι θα έκανε ο Χατζηνικολάου χωρίς το Μητσικώστα;*** Το σκεφτήκατε ποτέ αυτό πανέξυπνοι “Ελληνες bloggers”; Κι όταν το σκεφτείτε, απαντήστε στα παρακάτω:

– Γιατί ο μηνυτής (είτε πρόκειται για το γνωστό συγγραφέα, είτε όχι) έκανε μήνυση ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στο Blogme.gr κι όχι στο Monitor.vrypan.net, στο In.gr, στο Google.com.gr αλλά και στο Poulametrela.com (ναι Δημοσθένη, χώσ΄τον μέσα, έχουμε και κάτι κληρονομικές διαφορές τα τελευταία χρόνια) και σε τόσα άλλα ελληνικά και ξένα sites; Ποιος το ήξερε το Blogme.gr πριν αυτό το σούσουρο; Εγώ πάντως όχι.

– Γιατί ενώ η μήνυση έγινε πριν τόσους μήνες μαθεύτηκε ξαφνικά πριν μερικές ημέρες;

– Ολοι αυτοί οι “Ελληνες bloggers” θεωρούν λογικό, ισορροπημένο και υγιές να διαμαρτύρονται για κάτι τη φύση του οποίου δε γνωρίζουν; Για μια μήνυση τα στοιχεία της οποίας δε γνωρίζουν παρά μόνο θεωρίες γράφονται;

Στην υπόθεση αυτή λοιπόν είμαι εναντίον του Blogme.gr κι αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για την αοριστία με την οποία σκέπασε την όλη δημόσια καταγγελία και τον τρόπο που (δεν) την παρουσίασε στο ελληνικό και ξένο κοινό. Και πάνω απ΄ όλα γιατί (ως αρχαίος) η υπόθεση αυτή μου θυμίζει μια παλαιότερη υπόθεση απειλής δικαστικών μέτρων εναντίον κάποιου άλλου Ελληνα blogger. Ο λόγος για τον Νικολάκη ή Μεσαίωνα ή (κατά Μήτσον) Αγησίλαο ο οποίος θεώρησε πως το διαδίκτυο είναι μια σάχλα στην οποία ο καθείς μπορεί να βγάζει τα εσώψυχά του βρίζοντας όποιον θέλει. Αφού λοιπόν μπινελίκωσε εντελώς αψυχολόγητα ανωνύμως κάποιους επωνύμους, μόλις έλαβε το “φιρμάνι” άρχισε τον “αγώνα” του εναντίον …της λογοκρισίας ζητώντας την υποστήριξη “όλων των Ελλήνων bloggers” όπου τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων (και εμού του ιδίου προσωπικά, παρόλο που είχα ένα σωρό ράμματα για τη γούνα του) ο μηνυτής δέχθηκε να σταματήσει η υπόθεση εκεί αρκεί να αποσσυρθεί το υβρεολόγιο.

Αφού λοιπόν κανείς δε δίνει στη δημοσιότητα ονόματα και πραγματικά στοιχεία, τι με εμποδίζει να πιστέψω πως ΚΑΙ αυτή η υπόθεση είναι παρόμοια με την άλλη; Η πως απλά πως ο μηνυτής και ο παθών δεν έχουν κτηματικές διαφορές; Δηλαδή ως κοπάδι βούβαλων κάθε φορά που θα βγαίνει κάποιος σε μια ιστοσελίδα και θα παραπονιέται πως “τον λογοκρίνουν” θα τρέχουν ξοπίσω οι “Ελληνες bloggers”; Και θα περιμένουν να τους λάβει κανείς στα σοβαρά;

Γι αυτό σας λέω… E-blog-ισον αδέρφια…

*= Διακοπές στη Μαγιόρκα;

**= Αίτηση ευρέσεως εργασίας στον ΟΑΕΔ;

***= Εκπομπή μαγειρικής μαζί με τη Βέφα;»

Δημοσιεύθυηκε από το «σοβαρό» στο http://athens.indymedia.org/

Advertisements

One thought on “Μια ενδιαφέρουσα άποψη για την υπόθεση blogme.gr

  1. Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως ήταν διασκεδαστικά όλα ετούτα . Κρίμα που αφορούσαν ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η λογοκρισία .
    Αλλη φορά ελπίζω να επιδείξουν μεγαλύτερη ειλικρίνεια και διαφάνεια .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: