Ν. Γκαργκάνας – πολιτική αλητεία – κοινωνική πρόκληση

Η πρόκληση του Διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος δεν έχει όρια. Δεν βλέπει ακρίβεια και υπερασπίστηκε το ευρώ λέγοντας πως η πρακτική «ορισμένων μανάβηδων που ακρίβυναν αυθαίρετα τα ραπανάκια την περίοδο της μετατροπής των τιμών σε ευρώ, έχει επισκιάσει τα οφέλη που έχει αποκομίσει η ελληνική οικονομία από το ενιαίο νόμισμα». Υποσρτηρίζει ότι το ευρώ δεν έφερε την ακρίβεια, και δεν ευθύνεται γι’ αυτήν επιρρίπτοντας την ευθύνη στις πρακτικές που ακολούθησαν ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκαργκάνα, η κοινωνία εμφανίζεται αγκυλωμένη σε απόψεις μίας άλλης εποχής και στη στάση που τηρεί έναντι προβληματικών επιχειρήσεων. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν «ωφελεί να προσπαθείς να τη διατηρήσεις εν ζωή όταν το κόστος παραγωγής στη Βραζιλία είναι το 1/10 σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδος».

Ο διοικητής της ΤτΕ απέδωσε τις αντιδράσεις που εμφανίζει η κοινωνία έναντι των μεταρρυθμίσεων, στην «κουλτούρα αντιπαράθεσης» που έχει κυριαρχήσει και έδωσε ως παράδειγμα την πρόσφατη συναινετική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία μεταξύ άλλων, επέφερε αύξηση του ορίου εργασίας από τα 65 στα 67 έτη. Αντιθέτως -όπως ανέφερε- στην Ελλάδα απουσιάζει η κουλτούρα του διαλόγου με αποτέλεσμα όταν ο ίδιος συστήνει, όχι την αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά τον περιορισμό των περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης, να προκαλείται θύελλα αντιδράσεων.

Σημείωση: Το πρώτο πράγμα που έκανε αυτός ο τύπος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν να δώσει γεναία αύξηση στον ευατό του!!!

πηγή: in.gr

Advertisements

One thought on “Ν. Γκαργκάνας – πολιτική αλητεία – κοινωνική πρόκληση

  1. Ο Γκαργκάνας είναι απλά ο κατάλληλος άνθρωπος στην .. κατάλληλη θέση. Υπηρετεί άψογα τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Άλλωστε οι μανάβηδες γι’ αυτόν είναι μία κατηγορία που υπάρχει μόνο για να της αποδίδει ευθύνες. Αν τον ρωτήσεις (λαϊκισμός βρήκαμε και λέμε) πόσο κοστίζει η διατροφή μίας οικογένειας το αγνοεί. Κι αν επίσης τον ρωτήσεις αν ο ίδιος θα ζούσε με μισθους πείνας (σαν και αυτούς που καθηλώνει με εύκολες παραινέσεις) θα σου πει αμέσως «ναι» για να στηρίξει τις επιλογές του. Αλλά το πραγματικά καλύτερο θα ήταν να ζούσαν όλοι αυτοί έναν και μοναδικό μήνα με το μισθό ενός εργαζόμενου ή ενός συνταξιούχου. Για να γίνουν πιο εφεκτικοί στα … θαύματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: