Μετά το Blog – πάρτυ…

Στον απόηχο του πάρτυ των bloggers μερικές (ψύχραιμες;) σκέψεις. Πολλά post και σχόλια για ένα πάρτυ. Ένα πάρτυ που στην πραγματικότητα αφορά μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων. Ένα πάρτυ που κάποιοι δεν σεβάστηκαν τις ευαισθησίες και τις επιθυμίες ανθρώπων.
Καταρχήν δεν κατάλαβα την αναγκαιότητα ενός τέτοιου πάρτυ. Τα blogs δεν είναι σωματείο , δεν είναι συντεχνία. Επειδή κάποιοι άνθρωποι γράφουν σε ένα δικτυακό ημερολόγιο δεν σημαίνει ότι έχουν κάτι άλλο κοινό. Δεν διεκδικούν κάτι , δεν έχουν σκοπό να οργανώσουν κάτι , δεν υπάρχει ο συνδετικός ιστός….
Η γνωριμία με άλλους bloggers νομίζω ότι… θα είναι απογοητευτική. Διαβάζω αρκετά αγαπημένα blogs αλλά δεν επιθυμώ να γνωρίσω τους δημιουργούς τους. Και αυτό γιατί θέλω να κρατήσω το μύθο που έχω φτιάξει για τον καθένα από τους bloggers. Δε γουστάρω την απομυθοποίηση. Το πάρτυ απομυθοποίησε (ίσως) αρκετά άτομα.
Παράλογο μου μοιάζει και η έκταση που δόθηκε στο θέμα. Εντάξει κάποια παιδιά έκαναν ένα πάρτυ. Ε, και τι έγινε; Γέμισε το monitor
με post και αναλύσεις. Εδώ καλά καλά οι περισσότεροι άνθρωποι δε ξέρουν τι είναι τα blogs και εμείς κολλήσαμε στην ανάλυση του πάρτυ των bloggers. Αν κάποιος επισκεπτόταν πρώτη φορά το monitor θα νόμιζε ότι τα blogs είναι Ομάδα Διοργάνωσης Πάρτυ. Με δύο λόγια «κοιτάτε μας γειτόνισσες , ψαράκια τηγανίζουμε»
Και η κορύφωση ήταν η αγένεια (για να μην πω τη λέξη μαλακία) κάποιων bloggers να ανεβάσουν βίντεο και φωτογραφίες από το πάρτυ. Αυτό για μένα έδειξε και την ποιότητα (από ένα τμήμα) της blogοσφαιρας. Τσάμπα μάγκες!!! Τίποτα άλλο.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα πάρτυ δεν είναι (τουλάχιστον) αναγκαία.
Θα γίνω κουραστικός αλλά όποιοι γράφουν δεν σημαίνει ότι έχουν και κοινά σημεία. Γιατί να μην κάνουν πάρτυ και όσοι περπατάνε με δύο πόδια;;;;
Τέλος για να μην «ψωνιζόμαστε» και νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε μια φράση μόνο:
«Αν δεν ήταν το monitor
δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός»

Advertisements

13 σκέψεις σχετικά με το “Μετά το Blog – πάρτυ…

 1. Τα blogs δεν είναι σωματείο , δεν είναι συντεχνία.

  Και ακόμα κι αν ήταν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταντήσουν κι αυτά μια χαζοχαρούμενη παρεούλα από μαλάκες που χορεύουν, όπως τόσα και τόσα στη νεοελληνική πραγματικότητα.

 2. Γρηγόρη, είσαι νομίζω άδικος..

  καταρχήν αφορμή του σχολίου σου αποτελεί όπως λες το πλήθος των posts σχετικά με το party των οποίων το λόγο ύπαρξης δεν αντιλαμβάνεσαι καθότι αυτό το πράγμα αφορούσε μία περιορισμένη ομάδα ανθρώπων : ακόμα κι αν είναι μια ομάδα ανθρώπων, γιατί να μην βγαινουν τα posts στο monitor δηλαδή; ή ενοχλούν; μάλλον ενοχλούν..

  2ον: συμφωνώ κ εγώ περί απομυθοποίησης και συναφών. Γι αυτό κ εγώ το πάρτυ δεν το βλέπω ως μια δράση στην προσπάθειά μας να γνωριστούμε μεταξύ μας και να σχηματίσουμε μια κοινότητα με σύλλογο που θα γλυφόμαστε αναμεταξύ μας και θα πηγαίνουμε εκδρομές όταν θα γεράσουμε.
  Για μένα αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα(;) είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο που τις ρίζες του έχει στη νέα χρήση από μια κοινωνία ενός νέου μέσου επικοινωνίας.
  Η δυναμική αυτού του μέσου είναι τεράστια. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένα διαμάντι όπως και μια πατάτα.
  Εξαρτάται από τη χρήση που γίνεται, το περιεχόμενο,από το αν υπάρχει πολιτική συνείδηση όλου αυτού, από το αν μπορεί κανείς να οργανώσει τα πράγματα συνετότερα.
  Είναι μια πηγή κοινωνικού νοήματος φρέσκου, αδιαμεσολάβητου, βουτηγμένο στην προσωπική καύλα του καθενός, δηλαδή στο μεράκι, είναι η φωνή της πόλης, είναι διάφορα.
  Είναι λογικό να υπάρχουν διαμάντια και άπειρο noise (άσχετο).
  Το party δεν αφορούσε μια ομάδα αλλά όλλους εκείνους που έχουν καυλώσει έστω και λίγο με αυτή τη νέα δυνατότητα. Και αυτό είναι που τους ενώνει. Νομίζω είναι πολύ απλό. Και το πάρτυ ήταν μια γιορτή αυτού.
  Ο καθένα διαχειρίζεται τα θέματά του όπως εκείνος αξιολογεί..
  το monitor θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό. Λέγεται social software και είναι το τελευταίο hype των techνάδων. Με κάποια σωστή πολιτική,κοινωνιολογική,σχεδιαστική προσέγγιση κάποιος μπορεί να αναδείξει άλλα πράγματα.
  Το θέμα το δικό μου είναι ότι υπάρχουν εδώ ιδέες και σκέψεις, ακόμα κ προσωπικές ιστορίες που επικοινωνούν αδιαμεσολάβητα το τώρα. αυτό είναι που παράγει νέου τύπου σαβούρα (που κ αυτή διαμάντι είναι άμα το καλοσκεφτείς) αλλά και νέου τύπου διαμάντια. Πιο διαμάντια λόγω του τρόπου. Κι αν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν να δώσουν στην κοινωνία το κάνουν, τότε έχουμε κάτι special. αυτό είναι σημαντικό. και του αξίζει ένα πάρτυ από αυτούς που το περίμεναν.

 3. @chaca-Khan
  Θα έλεγα ότι συμφωνώ με την άποψή σου για τη δυναμική του μέσου. Αλλά αυτή η δυναμική ίσως είναι και η αιτία για όλα τα στραβά. Πολύ φοβάμαι ότι το «μέσο» θα αλλοιωθεί… μια με συγγραφείς blogger μια με τα πάρτυ ,μια με διαφημίσεις.
  Πιστεύω στην αυτορύθμιση και όχι στις συντεχνιακές εκδηλώσεις.
  Και το πάρτυ για μένα ήταν μια μορφή «αυτοεπιβεβαίωσης» των blogger.Αυτό κατάλαβα. Μακάρι να ήταν κάτι άλλο.
  Το «noise» δεν το αντέχω.
  Αν κάτι έχεις να δώσει η όλη φάση δεν έχει ανάγκη πάρτυ. Ανάγκη έχει από την εντιμότητα και την αλήθεια. Και το πάρτυ έδειξε το αντίθετο. Σκέψου από ένα πάρτυ κάποιοι άνθρωποι «στεναχωρέθηκαν». Έστω και αυτό το «λίγο» δεν το μπορώ…

 4. αν υπάρχει ένας λόγος που βρισκόμαστε εδώ και διαβάζουμε blogs αντί άλλων mediaκών προιόντων, είναι γιατί τα mainstream media είναι γεμάτα κλίκες, λόμπι, ελίτ, λεφτά, εξουσία..
  Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος normal άνθρωπος είναι να εκπέσει αυτό το (σε ένα βαθμό) δημοκρατικό μέσο σε ένα μηχανισμό παραγωγής ελίτ.
  Παιδιά μην τρελένεστε!! παρακάτω είμαστε.. ΕΛΕΟΣ!!

 5. Τελικά ξέρετε τι; Δε διαφωνούμε. απλά δεν είστε του παρτυ. είστε άλλη φάση. γαμώ! Εμείς ψάχνουμε για καλές αφορμές για πάρτυ κ διασκέδαση. Δεν είναι αυτοεπιβεβαίωση. Είναι fun. Have some fun as well..

 6. επίσης το party προέκυψε από μια διαδικασία αυτορύθμισης τύπου. Συνέβη on-line και προχώρησε δικτυομένο απο εδώ κ από κει.Δεν προυπήρχε κάποια κλικα που το οργάνωσε. Ξεκολλάτε. Μην μπερδεύεστε που έτυχε να παρουσιαστεί κι ένας vague..

 7. Αδέρφι chaca-khan ηρέμησε ρε μαν. Τι έχετε πάθει όλοι σας? Δεν είπα ότι υπήρχε κλίκα (τι μαλακία λέξη) που κρυβόταν πίσω από το πάρτυ. Σιγά μην υπήρχε και η ΚΚΚ ήμαρτον πιά…Εκανε ο γρηγόρης ένα ποστ, με κάλυψε και συμφώνησα. Δατς Ολ.

 8. To παρτυ ήταν μάλλον για να δουν πως είναι ενας μπλογκερ από κοντά γιατί απ’ότι διάβασα οι «κανονικοί» άνθρωποι ήταν οι πιό πολλοί. Κάτι σε Keyboard Dancin Circus. Λυπάμαι που το λέω αλλά για μένα κάτι τέτοιο ήταν. Και επίσης λυπάμαι που συμφωνώ απόλυτα με τον γρηγόρη και με τον j95. Η σφαίρα δεν χρειάζεται παρτυ, κλίκες και γκετο.Η σφαίρα χρειάζεται μυαλά, ελευθερη σκέψη και άποψη. Αλλιώς δεν είναι μπλογκόσφαιρα είναι another brick in the Wallpaper.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s