Υδάτων Ανάγνωσμα!!!


Σκόρπια! Το παζλ έχει πολλά κομμάτια και πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι 31 Γενάρη. Προλαβαίνεις , μην ανησυχείς. Ηλιοτρόπια , ένας πίνακας ζωγραφικής. Κόντρα στη βροχή. Κόντρα στο κενό χρόνου. Ασχολία να κυλά ο χρόνος να δούμε τι θα φέρει. Η νέα ζωή και τα κομμάτια που πρέπει να μπούνε στη σειρά. Κομμάτια κάθε μορφής. Κομμάτια ζωής; Εντάξει μην τρομάζεις , όλα τα παραπάνω είναι λεκτικές ακροβασίες. Είναι μια ειδικότητα κι αυτή , αν και ο κόσμος και οι άνθρωποι δε χωράνε σε λεκτικές ακροβασίες.
Το «τι θέλω» και το «τι κάνω» απέχει. Δεν υπάρχει το πρόγραμμα συγχρονισμού. Πουλάει κανείς τέτοιο πρόγραμμα να αγοράσω; Τόση τεχνολογία ίσως κάτι να βρω. Στην ανάγκη να ψάξω και σε άλλους κόσμους. Με ένα καράβι κι ας μπάζει νερά. Εδώ η ζωή μπάζει νερά στο καράβι θα κολλήσω; Σε τι κόσμους υπάρχει η λύτρωση; Δε τρέφω αυταπάτες , το μέσα μας είναι πάντα μέσα μας. Το περιτύλιγμα όμως μας φτιάχνει και κάνει τη διαφορά. Έτσι μας έχουν εκπαιδεύσει.
Βροχή του Γενάρη. Αγιασμός των υδάτων αύριο. Να αγιάσει κάθε νερό. Αλήθεια αγιάζονται και τα δάκρυα;;; Ξέρεις εκείνα τα δάκρυα που βρίσκονται σε μαγικές κρυψώνες. Στους χειμώνες μας. Τα πολύτιμα φυλαχτά κάθε ανθρώπου, τα χρόνια και τα σμήνη λόγων που δεν είπες. Φυλαχτά κρυμμένα. Φυλαχτά που τώρα πια έγιναν ένα με το είναι σου. Το DNA έχει κι από αυτό. Αλλά η επιστήμη δε το ξέρει ακόμη.
Νερό. Υπάρχει πρόσωπο σα νερό; Άνθρωποι που θυμάσαι όχι τη μορφή τους αλλά το πρόσωπό τους να αντανακλάται μέσα στο νερό. Μέσα σε μια λίμνη, μέσα σε κούπα καφέ , μέσα στα δάκρυα. Σου μοιάζει παράξενο αλλά δεν έχεις δει έτσι το πρόσωπο ενός αγαπημένου; Κάνε το πείραμα φτιάξε μια κούπα καφέ και κοίτα μέσα το πρόσωπο σου. Δοκίμασε στη παρέα να δεις έτσι τους φίλους. Και τι βλέπεις; Πρόσωπο νερό! Θέλει δρόμο να δεις κάτι παραπάνω. Και όταν η απουσία του άλλου μεγαλώνει η αυτή η εικόνα γίνεται ο αγιασμός των υδάτων.
Μα υπάρχουν και τα νερά που δε θέλουν αγιασμό: Τα δάκρυα. Έχεις δοκιμάσει δάκρυα; Δεν έχουν υπέροχη γεύση. Δεν είναι μόνο η γεύση του αλμυρού. Είναι μια δύσκολη γεύση διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Γεύση πικραμύγδαλο. Γεύση συναισθημάτων. Μεγάλη πολυτέλεια να δοκιμάσεις τα δάκρυα των ανθρώπων που αγαπάς. Ο μυστικός κώδικας που σε δένει με ανθρώπους. Μα πρόσεξε να μην προκαλείς το δάκρυ. Δύσκολη υπόθεση , ένοχη υπόθεση να πληγώσεις ανθρώπους και να τους προκαλέσεις δάκρυ. Προτίμησε το δάκρυ της χαράς. Όχι μην ανησυχείς δε το παίζω ηθικοπλαστικός και καλός. Αν το έχεις ανάγκη πλήγωσε και μη μασάς. Κάντο όμως με ωραίο τρόπο και με επίγνωση. Μη σκοτώσεις όμως το όνειρα του άλλου. Κι όταν βρεθείς στην άλλη όχθη μη φοβηθείς να δακρύσεις. Δάκρυσε! Μη πουλήσεις όμως το δάκρυ σου. Μεγάλη αμαρτία να πουλήσεις το νερό της ψυχής.
Πάμε παρακάτω στα καθαρά νερά. Ποια καθαρά νερά; Κι όμως υπάρχουν. Καθαρά νερά. Αλήθεια πίνεις εμφιαλωμένο νερό; Ναι , ε; Τότε μείνε με το καθαρό νερό του εμφιαλωμένου. Ξέρεις το βρώμικο είναι μερικές φορές πιο εύγεστο. Διατροφικό μάθημα; Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Δια(σ)τροφικό μάθημα; Ναι. Ένα (σ) και όλα αλλάζουν. Νερά. Τα νερά του έρωτα. Καμία εμφιάλωση , καμία συνταγή. Ιδρώτας ενός παθιασμένου κορμιού, δυο κορμιών. Η μυρωδιά του κόσμου του άλλου. Σε σκοτεινά και φωτεινά δωμάτια. Υγρός κόλπος. Η ζεστασιά της αγάπης. Χωρίς επενδύσεις. Απλά και αληθινά. Μη τρομάζεις με λέξεις. Τα νερά του έρωτα είναι η Θεία Κοινωνία που μεταλαμβάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο. Ούτε θεοί ούτε εκκλησίες. Δεν είμαι βλάστημος. Καιρός να γίνει καθημερινός ο αγιασμός των υδάτων. Κόσμος ελεύθερος. Μη πνιγείς στα νερά της πόλης και στα «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα». Σου έχω άλλα νερά για να πνιγείς. Και δεν χρειάζεται πάντα ο υγρός κόλπος αρκούν και τα υγρά φιλιά σου. Τα νερά των φιλιών σου. Καθημερινός αγιασμός να ράνω όλο το κορμί. Ευλογημένη γεύση.
Σε λίγο πάλι θα βρέξει. Λέω να πάω έξω. Χωρίς ομπρέλα και αδιάβροχο. Γιατί; Γιατί ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Βρεγμένος με υγρές σκέψεις , με τα υγρά φιλιά σου , με τα δάκρυα , με τα υγρά σου… Και μη νομίζεις ότι η βροχή θα ξεπλύνει τα νερά σου. Κάνεις λάθος, Η διπολική μορφή του νερού έχει σφηνωθεί στη καρδιά. Και η κάρδια σαν φούρνος μικροκυμάτων αυτό το νερό το ζεσταίνει , το ζεσταίνει , το καίει… με καίει! Το νερό που καίει. Η φωτιά του μέσα.
Η φωτιά σβήνει με φωτιά!
Μήπως έχεις φωτιά;
Απάντησε σε παρακαλώ…..

Advertisements

One thought on “Υδάτων Ανάγνωσμα!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: